Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Αφιέρωμα:Gareth Bale



Όσοι δεν τον ήξεραν τον έμαθαν απο τα δύο μάτς με την Inter στο Μιλάνο και στο Λονδίνο...Αναφερόμαστε στον Gareth Bale ο οποίος με την εμφάνιση του σε αυτά τα δύο ματς έστρεψε τα μάτια όλης της Ευρώπης πάνω του...

Ξεχωρίζει για την ικανότητα του να παίζει σε όλη την αριστερή πλευρά. Δυνατό σημείο του είναι η ταχυτητα του, η αντοχή του καθώς και η τεχνική του αρετές που τον βοηθούν να ανεβοκατεβαίνει συνεχώς την πτερυγά του αλλα και να νικάει τον αντίπαλο μπακ. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στους δύο αγώνες με την Inter εξολόθρεψε το καλύτερο δεξί μπακ στον κόσμο τον Maycon.

Ο Gareth Bale γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου στο Cardiff της Ουαλίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του στην ομάδα της Southampton. Στην ηλικία των 16 χρονών και 275 ημερών έγινε ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε την φανέλα της πρώτης ομάδας της Southampton εναντίον της Millwal.
Σκόραρε το πρώτο του τέρμα ενάντια στην Derby στην ισοπαλία με 2-2.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Southampton βραβεύτηκε με το βραβείο BBC Wales Young Sports Personality of the Year όπως και του καλύτερου παίχτη της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας της Αγγλίας το 2007.

Στις 25 Μαϊου του 2007 και στην ηλικία μόλις των 18 ετών υπέγραψε συμβόλαιο 4 ετών με την Tottenham η οποία κατέβαλε το ποσό των 5 εκατομμυρίων στην Southampton για να τον αποκτήσει.
Την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της Tottenham το πραγματοποίησε εναντίον της St. Patrick's Athletic. Το επίσημο ντεμπούτο του το πραγματοποίησε ενάντια στην Manchester United.
Σκόραρε το πρώτο του γκολ με την Tottenham ενάντια στην Fulham στην ισοπαλία με 3-3.



Με την Tottenham έχει πανηγυρίσει την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα που εξασφάλιζε την συμμετοχή της ομάδας στα play-off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Κατα τη διάρκεια της παρουσίας του έχει ανακυρηχτεί ως:
# E.ON Player of the Round 2010 – 5th Round and 6th Round
# Premier League Player of the Month: April 2010
# Tottenham Hotspur Football Club 'Young Player Of The Year': 2009–2010
# Wales Player of the Year Award: 2010

Με την εθνική ομάδα της Ουαλίας έχει 25 συμμετοχές και 3 γκολ.
Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 27 Μαϊου του 2006 και έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί με την Ουαλία στην ηλικία των 16 ετών και 315 ημερών ενάντια στο Trinidad and Tobago.
Στις 7 Οκτωμβρίου του 2006 έγινε ο νεότερος σκόρερ της Ουαλίας σκοράροντας ενάντια στη Σλοβακία.




Με τις εμφανίσης του στο Champions League έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα της Barcelona,της Real Madrid και άλλων κορυφαίων ομάδων...Οπότε δεν αποκλείεται το γεγονός να πραγματοποιήσει σύντομα το μεγάλο βήμα στην καριέρα του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου